Valp info

Valpinformation

Vill Du ha en glad, aktiv kompis? Då är Beardisen kanske en hund för Dig.

Bearded collien är en vänlig, glad och positiv hund, som älskar allt och alla.

En valp från oss ska först och främst bli en älskad familjemedlem, en kompis som förgyller din vardag.


Bearded Collien är en vallhund och dess egenskaper gör den till en utmärkt all-rounder,  lydnad, spår, sök, agility, valla eller ställa ut, ja vad du vill, Du måste inte träna eller tävla aktivt men beardisen ska komma ut i skog och mark och ha möjlighet att få springa lös. Det skadar inte heller om dom får använda huvudet lite också. Beardisen är lycklig om den får vara en aktiv del av familjen/ditt liv.  Tillsammans hittar vi valpen som passar just dig.


Vid leverans är valparna registrerade i Svenska Kennelklubben. Veterinärbesiktigade, vaccinerade, chippade och avmaskade. Valparna är också dolda fel försäkrade. Du får muntlig och skriftlig information om rasen och om pälsvård. Du blir också informerad om de två sjukdomar där bearded collien (tillsammans med andra raser) ligger något över "Normalhunden" i försäkringsbolagens statistik, men sjukdomarna är ovanliga. Sjukdomarna är Addisons och SLO. Vi avlar efter de rekomendationer forskare på Sveriges Lantbruksuniversitet och motsvarande instans i Norge och specialister på sjukdomarna anger. Det går i dagsläget inte att via gen test eller annat testa för dessa sjukdomar. Bearded Collien är överlag en mycket frisk ras som ofta lever till hög ålder.


Du är alltid välkommen att höra av dig om vad som helst. Ingen fråga är för bagatellartad för att ställas.


Vår kennel är godkänd av SKK och Länsstyrelsen.


De tre första veckorna bor valparna med tiken i vårt sovrum, de ska ha lugn och ro. Sen flyttar dom ner till sin valphage och börjar vänja sig vid vår vardag och successivt våra andra hundar.  Vi är en familj där det händer mycket, alltid något som renoveras, hög musik, katter och våra tre små barnbarn som tillbringar tid hos oss och kommer och vänder upp och ner på huset :) Det är väldigt viktigt att när valparna flyttar till sitt nya hem så känner dom trygghet i de situationer som dom är vana vid från sin första tid i livet. Givetvis får du träffa valparnas mamma och i de fall pappan också bor hos oss även honom.

-----------------------------------------------------------------

Do you want a happy, active friend? Then maybe the Bearded Collie is the breed for you.

The Bearded Collie is a friendly, positive dog, that loves everything and everyone.

A puppy from us is mainly going to be a loved family member. A friend that's brighten your day.


The Bearded Collie is a herding dog and their characteristics makes them a good all rounder. Obedience, agility, herding or maybe you want to participate in dog shows. The Bearded Collie is happy as long as he's an active part of the family.

Lär dig mer om rasen genom att gå in på SBC:s hemsida 

 
 
 
 

Copyright Beardmarked's